BELGICKÁ KUCHYŇA

22.10.2011 00:08

Anguille au vert

 

 

 

Ingrediencie pre 4 osoby
 

1 kg úhora strednej veľkosti, vyčisteného
80 g masla
15 gramov nakrájanej šalotky
1 veľký strúčik cesnaku
3 dl suchého bieleho vína
1 bouquet garni
15 g kukuričného škrobu
Šťava z jedného citróna
Soľ a čerstvo mleté ​​korenie
 

Na omáčku :
100 g špenátových listov
15 g z žeruchy
15 gramov trebuľky
15 g petržlenu
10 estragón listy
20 g  citronely
30 g  žihľavy
1 list šalvie
2 lístky mäty
15 g Burnet
 

Príprava
 

Starostlivo vyčistit úhorov, odstrániť plutvy a špičky chvosta.
Nakrájajte na diely 5 cm dlhé a nechajte ich vo vode jednu hodinu .
Medzitým, zhromaždiť všetky byliny, umyté a dobre odvodnené.
Nasekáme nadrobno a necháme v miske .
Rozpustíme maslo , pridáme šalotku a cesnak a pomali osmažíme.
Úhory poriadne dochuťte, soľou a korením a bouquet garni.
Priveďte k vysokým teplotám,  a miešajte 3 minúty.
Pridajte nasekané bylinky . Dobre premiešajte.

 

Kuracie waterzooi

:: Zloženie
6 ľudí
20 dl kuracieho vývaru
1 kurča
5 mrkvou
4 stonky zeleru
1 pór
soľ, korenie, muškátový oriešok
30 g masla
40 g pšeničnej múky
2,5 dl smotany
3 žĺtky
2 C. posekanou petržlenovou vňaťou
1 C. lyžice nasekaného trebuľky

Príprava kuracích waterzooi:

Vystrihnúť kurča pečenie v štyroch.
Vybílení zeler, pór a mrkvu a nakrájame na Julienne.
Nechajte sa liečiť zeleninu 10 minút na gombík masla, bez toho, aby nechali hnedej.
Pridajte kurací vývar odtučnený ponoriť so zeleninou.
Osolíme, okoreníme a pridáme kuracie kúsky variť na miernom minút tepla 25 varené.
Vyberte kura a udržiavať v teple vo zvyšku vývaru.
Melt zvyšné maslo a múku zmiešajte s drevenou vareškou, kým cesto mierne žltý.
Pridajte Roux so zvyškom vývaru a varíme 10 minút na miernom ohni.
Usporiadať kuracie kúsky v miske.
Dokončiť krém obsahujúci krém zmesi žĺtky.
Vypustite zelenina Julienne a pridať do omáčky. Nesmie sa variť. V prípade potreby upravte korenie, pridať trochu muškátového orieška.
Nalejte túto zmes na kura a posypeme petržlenovou vňaťou a jemne posekanou trebuľka a podávame.
Waterzooi sprievode dokonale zemiaky alebo tmavý chlieb s maslom

 

Ryža s mušľami v belgickom

:: Zloženie
(4 porcie)
250 gramov ryže
100 g masla alebo margarínu
Miska nakrájané cibule
1 kg slávok
šťava z jedného citróna
1 šálka bieleho vína
100 g na kocky nakrájanej slaniny
1 pór rez
paprika
Štipka soli, cesnaku
soľ a korenie.

Príprava ryža s mušľami

Varená ryža na veľké slanej vode, potom nalejte do sitka a prepláchnite pod studenou tečúcou vodou tak, aby zrná sú posilnenie a samostatné.
Nechajte zaschnúť peu.Puis, teplo maslo na panvici, pridáme cibuľu a ryže, a to vrátiť sa ho, chvíľu.
Umyte a utrite mušle pod tečúcou vodou.
Miesto vo veľkom hrnci s bielym vínom a citrónovou šťavou. Kryt.
Cook sa na päť minút na vysokú teplotu, pre nich dobré otvoriť.
Odstráňte zo svojho plášťa.
Potom ochutíme soľou a paprikou.
Vložte panvica s ryžou na miernom ohni a dobre premiešame.
Pridajte cesnak soľ, slaninu, nakrájaný, príjem maslo, kúsky vareného póru.
Toto jedlo je podávané so šalátom, alebo pór vinaigrette,

Pitie: pivo, pálenku, alebo biele víno.