Banánová torta
Na tortu potrebujeme :
Postup prípravy :
1. z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, a potom pridáme 100g práškového cukru ...opäť vyšľaháme
2. zvyšný cukor teda 100g vymiešame so žĺtkami do penista
3. k vyšľahaným žĺtkam s cukrom postupne pridáme olej,všetko dobre premiešame mixérom, a hneď pridáme horúcu vodu (nie vriacu)
4. pridáme múku zmiešanú s práškovým cukrom ..k tejto hmote pridáme vyšlahaný sneh s cukrom a jemne premiešame
5. jednu tretinu cesta si dáme do menšej misy a zmiešame so 4čl kakaa...pripravené cesto na mramorovanie
6. postupne nalievame cesta ..1PL kakaová hmota a 3PL biela hmota ...až kým sa forma nezaplní...samozrejme forma bola vymastená tukom a vysypaná polohrubou múkou
7. upečený a vychladený korpus si predelíme na 3 časti , korpus si pripravíme deň vopred ako aj parižský krém, ktorý je potrebné vychladiť ...takže šľahačku a čokoladu na varenie si dáme pomaličky rozpustiť ,necháme to pekne rozpustené chvíľu variť,kým nevyjde pár bubliniek,odstavíme ,priebežne miešame,vychladíme a dáme do chladničky ,kde si krém odpočinie do druhého dňa
8.vychladený krém na druhý deň vymixujeme spolu so stužovačom do tuha ale veľmi krátko
9. na spodný korpus natrieme kyslý džem
10. naň poukladáme banány nakrájané na kolieska...na ne vrstva parižského krému a potom vrstva z kyslej smotany( kyslé smotany sme si zmiešali s dvoma sáčkami vanilkového cukru a podľa chuti dosladili...odporúčame nie priliš sladko...smotana ma praveže stiahnut prílišnú sladkosť),a opakujeme ďaľšou vrstvou korpusu tentokrát bez lekváru ale pokvapkaný vaječným likérom,na neho už iba krémy,banány ,zvyšok smotany a korpus.
11. zvyšným parižským krémom potiahneme tortičku a môžme si ju dať chladiť pokým nevytvoríme nový biely šat...:)
Príprava poťahu z jojo cukríkov
A tortička je hotová DOBRÚ chuť a pekné sviatky!!!!